Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 24/3/1965 Πρόκριση με Koln στο «κορώνα-γράμματα» (vid)

Σαν σήμερα: 24/3/1965 Πρόκριση με Koln στο «κορώνα-γράμματα» (vid)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly με αντίπαλο την 1. FC Koln, στην διαδικασία του «κορώνα-γράμματα»!

Αυτό θα ήταν το 3ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς τα δύο για τον γύρο αυτό του θεσμού, είχαν λήξει ισόπαλα 0-0, στην έδρα των δύο ομάδων.  Λόγω του τότε ισχύοντος κανονισμού, οι ομάδες οδηγήθηκαν σε τρίτο παιχνίδι και σε ουδέτερη έδρα, με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 2-2, μετά και το τέλος της παράτασης. Τα γκολ των Reds σημείωσαν οι Ian St. John στο 22′ και Roger Hunt στο 37′, με τους Γερμανούς να μειώνουν αρχικά με τον Karl-Heinz Thielen στο 40′ και να ισοφαρίζουν με τον Johanns Löhr στο 48′.

Η πρόκριση στον επόμενο γύρο, έπρεπε να αποφασιστεί με στρίψιμο του νομίσματος από τον διαιτητή, καθώς δεν προβλέπονταν διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι.

Στην διαδικασία αυτή,  ο αρχηγός της Ομάδας μας Ron Yeats, διάλεξε γράμματα αλλά η 1η προσπάθεια στριψίματος του νομίσματος από τον διαιτητή ατύχησε, καθώς αυτό έπεσε στη λάσπη και δεν φαινόταν το αποτέλεσμα, παρ’ όλο που οι Γερμανοί υποστήριζαν ότι ήταν υπέρ τους. Για το θετικό της τύχης μας, στο δεύτερο στρίψιμο το νόμισμα έπεσε από την σωστή πλευρά και προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο!!!

Στο Stadion Feyenoord του Rotterdam βρέθηκαν 47.862 θεατές και διαιτητής ήταν ο Βέλγος R. Schaut.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε τα γκολ της συνάντησης & το στρίψιμο του νομίσματος:

Σαν σήμερα: 24/3/1965 Πρόκριση με Koln στο «κορώνα-γράμματα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com